Sino-Danish Center for Education and Research

Sino-Danish Center for Education and Research er et fælles forsknings- og uddannelsesprojekt mellem otte danske universiteter, Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, University of the Chinese Academy of Sciences (UCAS) samt Chinese Academy of Sciences (CAS).

Formål
Formålet for SDC er at skabe en fælles platform til at skabe samarbejde mellem danske og kinesiske forsknings- og uddannelsesmiljøer.

Herunder vil SDC:

• Øge studentermobilitet
  • Fremme dansk-kinesisk samarbejde om videnskabelig og teknologisk udvikling
  • Øge netværk og kulturel forståelse mellem Kina og Danmark
  • Kombinere de to landes kompetencer inden for læringstraditioner og forskningsmiljø
  • Muliggøre gensidigt fordelagtig interaktion mellem universiteter og private virksomheder

Tiltag
SDC lancerede i september 2012 fire kandidatuddannelser i Kina. I 2013 vil yderligere tre blive lanceret.

Der er i SDC fokus på at forske inden for områder, der er til gavn for samfundsmæssige udfordringer. Samtidig fokuseres der på at sætte studerende og virksomheder i kontakt gennem blandt andet praktikophold i uddannelserne.

SDC forskningsaktiviteter er opdelt i fem forskellige områder:

• Water and Sustainable Environment
  • Renewable Energy
  • Nanoscience and- technology
  • Life Sciences
  • Social Sciences

SDC tilbyder kandidat- og Ph.d.-uddannelser til både kinesiske og danske studerende. Du kan læse mere om uddannelser i boksen til højre.

Organisation

Den beslutningstagende instans i SDC er Joint Managerial Committee, der består af 10 repræsentanter fordelt mellem Danmark og Kina. SDC styres i det daglige af to administrerende direktører; en dansk og en kinesisk. De administrerende direktører udpeges af komiteen. Der er desuden to administrative enheder – en i Kina og en i Danmark, som understøtter de to direktørers arbejde.